etnicitatea Evreiască Sefarzi - Nord Africană - top țări
Etnia Evreiască Sefarzi - Nord Africană este frecventă în următoarele țări, conform datelor utilizatorilor MyHeritage DNA.
Selectați o altă etnie
Procentajul reprezintă fragmentul de membrii MyHeritage ADN cu etnicitatea Evreiască Sefarzi - Nord Africană din acea țară.
Afișați toate țările
etnicitatea Evreiască Sefarzi - Nord Africană
Evreii sefarzi din Africa de Nord fac parte din populația evreiască "Mizrahi" și îi includ pe cei cunoscuții sub numele de Evrei Magrebieni, recunoscându-le localizarea "occidentală" a moștenirii lor genetice în Maroc, Algeria, Libia și Tunisia. Evreii au pornit pentru prima dată în Africa de Nord fie ca comercianți pentru vechiul regat israelit, fie în timpul revoluției care a urmat distrugerii templului regelui Solomon, distrusă de babilonieni în 586 î.en. Ei s-au stabilit printre berberi și descendenții lor sunt "evreii marocani" de astăzi. Evreii au fost stabiliți în Algeria începând cu sfârșitul perioadei romane, iar afluxul ulterior de imigranți a urmat persecuției vizigotică din Europa. Evreii din Libia și Tunisia au sosit cu câteva sute de ani mai devreme decât algerienii, în secolul al III-lea î. Hr., sub dominația greacă. La mai bine de o mie de ani după ce evreii au sosit pentru prima dată în Africa de Nord, Inchiziția spaniolă (și expulzarea evreilor) în 1492 e.n. a introdus o a doua migrație masivă din peninsula Iberică către Africa de Nord. Odată cu înființarea statului Israel în 1948 și până în anii '70, marea majoritate a evreilor din Africa de Nord s-au întors în Israel într-o serie de mici și mari exoduri. O parte semnificativă a evreilor din Africa de Nord s-a mutat în Franța și, în afara unei comunități cu câteva mii de oameni puternici în Maroc, foarte puțini evrei au rămas în Africa de Nord.