etnicitatea Filipineză, Indoneziană și Malaieză - top țări
Etnia Filipineză, Indoneziană și Malaieză este frecventă în următoarele țări, conform datelor utilizatorilor MyHeritage DNA.
Selectați o altă etnie
Procentajul reprezintă fragmentul de membrii MyHeritage ADN cu etnicitatea Filipineză, Indoneziană și Malaieză din acea țară.
Afișați toate țările
etnicitatea Filipineză, Indoneziană și Malaieză
Această regiune a lumii este căminul a sute de grupuri, fiecare unit prin propria limbă - cele mai multe aparținând familiei de limbi austroneziene. În Filipine, vechea populație Negrito a migrat din Asia continentală pentru a se stabili în insule în urmă cu circa 90.000 de ani. Urmașii lor au devenit o sursă importantă de informații pentru cei care studiază cultura pre-hispanică din zonă. Cei mai mulți locuitori ai Filipinelor sunt, din punct de vedere etnic, malaiezo-polinezieni și limba lor aparține familiei austroneziene. Alte grupuri etnice cuprind populațiile Ivatan, Ilocano, Tagalog și Cebuano. Multe din aceste populații s-au convertit la creștinism, în timp ce în insulele Mindanao din vest și în arhipelagul Sulu unii practică Islamul. Indonezia este căminul a peste 300 de grupuri etnice. Acest grup larg se subdivide în subgrupuri cuprinzând populațiile din Java, Sundan, Malaiezia și Maduro. Indonezienii băștinași sunt numiți Pribumi (”fiii pământului”). Etnicitățile găsite în Malaiezia cuprind aceeași diversitate. Malaiezienii contemporani sunt legați prin apropierea geografică, istoria și cultura comune. În istoria recentă, persoane cu rădăcini etnice filipineze, indoneziene și malaiezene au migrat către Madagascar, Guam și insulele Mariane de Nord și și-au lăsat amprenta lor genetică și în aceste zone.