Română

Sfaturi despre cum să restaurați
și să conservați
fotografii vechi

Sfaturi despre cum să restaurați
și să conservați
fotografii vechi

Înapoi acasă

O fotografie valorează cât o mie de cuvinte. Nu lăsați amintirile să pălească

Fotografiile sunt obiecte fragile și ușor de deteriorat sau de pierdut. Procesul natural de îmbătrânire a fotografiilor vechi nu poate fi oprit, iar fotografiile color se decolorează mai repede decât cele alb-negru. Mai mult, fotografiile sunt supuse unui risc constant de distrugere prin foc, inundații, copii, animale și alte cauze; de fapt, 70% din oameni și-au pierdut fotografiile de familie din astfel de cauze. Dacă nu veți păstra cu grijă fotografiile Dumneavoastră acum, generația iPad de astăzi va pierde amintirile de familie. Dar, datorită tehnologiilor de ultimă generație de scanare și stocare, puteți acum să vă asigurați că fotografiile Dumneavoastră vor fi păstrate pentru totdeauna.

Conservare digitală, nemurire digitală
Dacă nu v-ați scanat încă fotografiile Dumneavoastră vechi, aveți datoria față de descendenții Dumneavoastră de a le scana și de a le împărtăși acestora și de a-i face moștenitorii tezaurului pe care ele le conțin. Puteți să vă scanați singur fotografiile sau să lăsați să o facă un serviciu profesional. După ce le-ați scanat, nu trebuie să vă mai faceți griji pentru decolorare, riscuri de distrugere sau pierdere.

Sfaturi pentru a vă face singur scanarea
Vă recomandăm cu multă căldură să folosiți un scaner plan, mai curând decât un scaner special de diapozitive sau fotografii.

Scanați-vă fotografiile la o rezoluție de cel puțin 600 dpi (dots per inch) pentru hârtie foto și cu 3000 dpi pentru diapozitive sau negative de 35 mm.

Utilizați o profunzime de culoare de 24 bit pentru a asigura cea mai bună calitate vizuală.

Curățați periodic geamul scanerului cu un detergent de geam fără acid.

Înainte de scanare, utilizați aer comprimat pentru a vă curăța diapozitivele sau negativele de 35 mm sau ștergeți-le ușor cu o cârpă fără plumb.

Adăugați cuvinte cheie, dată și nume fișierelor cu imagini, de pe calculatorul Dumneavoastră, pentru a face mai ușoară organizarea.

Dacă le scanați cu un telefon cu cameră foto:

Așezați fotografiile pe o suprafață plană și asigurați-vă că nu apar străluciri.

Țineți telefonul cu cameră foto paralel cu suprafața mesei.

Dacă aveți un smartphone, există multe aplicații pentru telefonul mobil care vă pot ajuta să realizați cele mai bune scanări.

Servicii de scanare
Scanarea colecțiilor mari de fotografii vechi de familie, diapozitive sau negative de 35 mm poate fi o sarcină descurajantă. Folosirea unui serviciu de scanare poate accelera procesul. MyHeritage a realizat un parteneriat cu ScanCafe pentru a oferi o cale de a vă conserva colecția de fotografii vechi, utilizând un serviciu de scanare sigur, ieftin și profesional. Folosind ScanCafe, amintirile Dumneavoastră de neînlocuit sunt sigure la fiecare pas al drumului prin integrarea cu serviciile de curierat rapid UPS. Având 85 milioane de fotografii scanate , ScanCafe este cel mai mare serviciu de scanare și are cele mai bune referințe. Fiecare fotografie este lucrată manual, iar culorile îi sunt corectate pentru a-și regăsi culorile originale. Scanarea fotografiilor tale cu ScanCafe este simplă; nu trebuie să vă sortați fotografiile înainte de a le trimite. Le puteți organiza electronic în contul Dumneavoastră on-line securizat.

Sfaturi de conservare fizică
Păstrați fotografiile într-un loc rece/răcoros, dar nou prea umed. Căldura accelerează procesul de îmbătrânire, așa încât nu le păstrați în pod sau într-un garaj fără aer condiționat

Păstrați-vă fotografiile într-o cutie neinflamabilă și etanșată împotriva inundației, ferită de copii și de animale de companie. Dacă nu aveți o astfel de cutie, aveți grijă să le păstrați la o înălțime suficientă față de sol pentru a evita inundarea.

Nu expuneți sau nu înrămați niciodată o fotografie originală; mai bine, expune o copie. Păstrați întotdeauna originalele fotografiilor în siguranță și departe de lumină.

Nu folosiți niciodată albume cu pagini adezive. Plasticul se poate lipi de fotografii și poate reacționa chimic cu ele.

Restaurarea fotografiilor - Se întâmplă minuni!
Cu tehnologiile avansate de scanare de fotografii și cu softurile de editare digitală a fotografiilor, acum este posibil de reparat aproape orice fotografie deteriorată. Cu instrumente bune, cunoștințe și timp, puteți acum face minuni cu fotografiile Dumneavoastră. Pentru a începe să vă restaurați fotografiile, aveți nevoie de un scaner plan de mare rezoluție și de un program de editare a imaginii. Există multe tutoriale și filmulețe on-line care vă învață regulile de bază. Dacă doriți un profesionist care să facă acest lucru, "doctorul de fotografii" de la ScanCafe îți oferă cea mai mare valoare și face miracole cu fotografiile Dumneavoastră.

 

Conținutul acestei pagini a fost furnizat de către ScanCafe, care are un -parteneriat cu MyHeritage pentru campania Treasure Family Fotos. ScanCafe oferă acum vizitatorilor MyHeritage 25% discount la serviciile de scanare și conservare. Aflaţi mai multe